Cyanotypi

Cyanotypi - grafisk blåtryk af lys og skygge

Denne workshop vil tage udgangspunkt i den klassiske blå fotogramteknik fra 1842, som du vil lære at mestre. Samtidig vil vi udfordre den gamle fotografiske teknik, således at der skabes et kunstnerisk og eksperimenterende arbejdsrum, hvor materiale, teknik og motiv frit kan gå i samklang. Vi vil sætte fokus på materialers virke og påvirkning, motivernes transparens og form, grafiske udtryk i lys og skygge, eksponeringsmuligheder, samt beviste og ubeviste flow og virkning af CYANOTYPI kemiens samspil med vand, lys og toningsbade.

Indhold: En grundig gennemgang af teori og praksis med fokus på papirvalg, coatingsteknikker, eksponeringsmetoder og toningsteknikker. Vi vil eksperimentere med materialerne og teknikken og undervejs snakke om de mange muligheder for unikke udtryk. Efter endt workshop vil du være i stand til at forsætte dit arbejde med CYANOTYPI derhjemme.

Dag 1: På denne første workshopdag vil du lære grundprincipperne i CYANOTYPI. Efter en introduktion til processens kemi og værkstøj, vil du lære at fremstille CYANOTYPI opløsninger, coate papir, vurdere motivvalg, eksponere, fremkalde, vaske og tone dine egne CYANOTYPIER.

Dag 2: Vi går dybere ind i CYANOTYPIETS udtryk og vil arbejde med at udnytte teknikkens uendelige muligheder med transparens, tonalitet, negativ kontra positivaftryk, skarphed, skygger og form.

Pris: 1.450,- pr. deltager.

Underviser: Lene Grinde.

Tilmelding: Send en mail til info@2249.dk med dit navn, mail og telefon samt hvilke kursus du gerne vil deltage på. Så kontakter vi dig så hurtigt så muligt.

Praktiske informationer: Prisen på workshoppen inkluderer materialer (ca 10stk A4) med mulighed for at tilkøbe flere undervejs.
Workshoppen forløber over to dage fra kl 10-16 begge dage.
Du kan deltage i workshoppen uden forudgående viden om fotografi og CYANOTYPI.
Der serveres kaffe/the/vand frugt og lidt lækkert. Du medbringer selv frokost. Der er køleskab og mulighed for let tilberedning i thekøkken.
Det tilrådes at have tøj/sko på, der må snavset til.

Covid-19: Følg med her i forhold til vores kurser og workshops.


Hold i 2020 

Ikke flere kurser i 2020

Hold i 2021

Afvent datoer for kurser i 2021